Symptomen van een lage bloeddruk

Als je te maken hebt met een lage bloeddruk, kunnen er symptomen om de hoek komen kijken. Deze symptomen kunnen nare gevolgen met zich mee brengen. Als je bijvoorbeeld erg duizelig bent, kun je flauwvallen en dat kan uiteraard vervelende situaties opleveren.  Daarom is het zaak om de symptomen van een lage bloeddruk snel en effectief te bestrijden. In veel gevallen zal dan de oorzaak van een lage bloeddruk moeten worden aangepakt. Als dit is gebeurd, nemen de symptomen snel af en zal je niet meer te maken krijgen met de vervelende gevolgen. 

De symptomen

Als je een lage bloeddruk hebt, kan het zijn dat je helemaal niets merkt. Een lage bloeddruk kun je immers hebben zonder dat er symptomen ontstaan. Maar veel mensen krijgen wel te maken met symptomen van een lage bloeddruk. Een bekend symptoom is het duizeligheidsgevoel als je ineens opstaat. Daarnaast kun je een licht gevoel in je hoofd ervaren wat er toe kan leiden dat je flauwvalt. Veel mensen krijgen ook te maken met een onwel gevoel, ook dan kun je flauwvallen. Mensen die een lage bloeddruk hebben krijgen vaak ook een bleek en wit uiterlijk. Daarnaast bestaat er een kans op verwijde pupillen, een zwakke pols en vermoeidheid. Zweet aanvallen komen ook heel regelmatig voor en een gevoel van misselijkheid is ook geen onbekend symptoom bij een lage bloeddruk.

De symptomen bestrijden

Het is niet verstandig om met een lage bloeddruk te blijven rondlopen. Daarom doe je er goed aan om de symptomen te bestrijden. Vaak wordt een lage bloeddruk veroorzaakt doordat je een tekort hebt aan zout en vocht. Neem daarom voldoende zout en vocht op je bloeddruk op peil te houden. Je kunt ook samen met een arts kijken naar je lage bloeddruk. Je kunt dan met een arts in overleg gaan over wat er moet gebeuren om de symptomen te bestrijden. Vaak is een aanpassing van je leefstijl al genoeg. In sommige gevallen kan een arts echter ook medicijnen voorschrijven. Deze medicijnen zullen je bloeddruk dan weer naar een normaal peil brengen. Mensen die ongezond leven hebben een groter risico op een lage bloeddruk. Daarom is het belangrijk om gezond te leven. Eet gezond en beweeg voldoende. Vaak is dit al genoeg om een lage bloeddruk te bestrijden. Daarnaast doe je er goed aan om stress te vermijden. Stress kan immers ook voor een verlaging van je bloeddruk zorgen.

Informatie over een lage bloeddruk